Nessebar

Nessebar

Things to do - general

Nessebar, oras-statiune, monument istoric, s-a dezvoltat odata cu orasul, declarat in zilele noastre patrimoniu UNESCO. Nessebar este un oras-statiune-monument istoric. Il veti gasi pe harta intre Varna (100 km) si Burgas (35 km), la 5 km sud de statiunea Sunny Beach si la nord de orasul-statiune Pomorie. Statiunea este una din cele mai populare si preferata de pe tot litoralul Bulgar. Va asiguram ca Nessebar este o locatie care va va surprinde placut, va va alimenta imaginatia si va va convinge cu siguranta sa reveniti. Cel mai fin nisip de pe litoralul bulgar, vecinatatea cu orasul istoric, casele albe cu acoperis rosu presarate cu flori si multiplele biserici cu arhitecturi diverse va vor impresiona. Legata de acest oras printr-un drum ingust, precum pietrele de pe coliere, veti gasi o peninsula romantica, cu barcute pescaresti si navoade care stau sa se usuce, restaurante cu specific pescaresc si international. In afara de baza moderna de cazare, va veti putea bucura pe de o parte de alei romantice si locuri antice de vizitat, si pe alta parte de linistea si confortul dat de un bronzat pe malul marii, alinati de valuri, relaxat in bataia soarelui… Nu uitati – orasul este raiul golfuletelor romantice.

   Nessebar (Nessebur) a fost fondat pe locul unei asezari stravechi de pescari de pe vremea tracilor, istoria acestui oras numarand peste cinci secole (unul din cele mai vechi orase europene). Nessebar are circa 40 biserici iar insusi oraselul, statistic, este cu cele mai multe biserici pe cap de locuitor din lume. Turistii se pot retrage de asemenea in umbroasele muzee sau stradutele inguste pline de case cu un etaj si jardiniere cu flori. Merita vizitate Casle Diamanti, Captain Pavel si Panayot Mouskoyani care gazduiesc expozitii etnografice, apoi portile orasului, ruinele zidurilor cetatii, baia turceasca si moara de vant. La fiecare pas veti gasi terase romantice, restaurante, cafenele, baruri.

Țară Bulgaria

Informatii cultura si istorie

Istoricul orașului Nessebar
Este considerat cel mai vechi oraș din sud-estul Europei, această zonă fiind locuită de peste 3000 de ani. Bazele așezării au fost puse la finalul mileniului al doilea de către traci, principalele activități fiind agricultura și pescuitul. Aceasta va purta numele Melsembria, de la fondatorul său Menas, până la începutul sec.al VI-lea, când devine colonie grecească.

Așezarea se dezvoltă rapid sub coloniștii dorieni, care schimbă numele în Mesambria și care încep să construiască ziduri de apărare, numeroase temple (dedicate lui Apollo), acropola și un teatru.

Din anul 72 î.Hr. legiunile romane au preluat controlul orașului, fără a li se opune rezistență. Romanii salvează zidurile de apărare originale și locurile publice, dezvoltând sistemul de canalizare și băile termale. La finalul sec.al VI-lea d.Hr. Imperiul Roman s-a divizat, iar Mesemvria, așa cum s-a numit de la preluarea romanilor, a rămas parte din Imperiul Bizantin. În această eră atinge apogeul, devenind un important centru strategic, economic și religios. S-au ridicat o serie de bazilici, perioadă în care s-a trecut la creștinism și au fost reconstruite zidurile fortăreței.

MPM ARSENA - OFERTA RUSALII 2019

MPM ARSENA - OFERTA RUSALII 2019

South Beach Area, Nesebăr, Bulgaria, Nessebar
OFERTA RUSALII 2019 MPM ARSENA **** Nessebar, Bulgaria Perioada : 13.06.2019   –  16/17.06.201 Mai mult...
MPM Hotel Arsena

MPM Hotel Arsena

South Beach Area, 8230 Nesebăr, Bulgaria , Nessebar
Hotelul este la 1 minut pe jos față de plajă. Situat chiar lângă plaja Nesebar, Hotelul MPM Arsena B Mai mult...

Unfortunately there are no tour offers at this location at the moment.